Talk: Hoe releasen minder pijnlijk werd bij de ANWB Alarmcentrale

Op 6 april 2017 hebben Jeroen Reijn en ik een presentatie gegeven op DevCon 2017 over hoe we continuous delivery hebben ingevoerd voor het case management systeem van de ANWB Alarmcentrale. We zijn daarbij ingegaan op welke uitdagingen we hadden en hoe we die weg hebben genomen.

Abstract

Continuous Delivery wordt vaak geassocieerd met een snellere time-to-market, maar wat als dat niet je voornaamste probleem is? Een aantal jaar geleden heeft de ANWB besloten om zich van een traditionele enterprise organisatie te transformeren naar een Agile organisatie. Bij de afdeling Hulpverlening zijn wij met drie teams bezig met het ontwikkelen van het nieuwe case-managementsysteem voor de ANWB Alarmcentrale. Als onderdeel van onze agile werkwijze maakten wij een release en rolden wij deze uit aan het eind van onze tweewekelijkse sprints. Dit leverde ons regelmatig verschillende problemen op en halverwege 2016 besloten we dat het anders moest. We hebben toen een beweging ingezet richting Continuous Delivery. In deze presentatie zullen we ingaan op de uitdagingen die we hadden, hoe we die hebben aangepakt, en op een aantal onverwachte voordelen.